вівторок, 11 серпня 2020 р.

На освіту виділено 52,2 млн грн - вони використані до копійки: про кошти з Фонду боротьби з COVID-19

 З державного бюджету, з Фонду боротьби з COVID-19, Міністерству освіти і науки України виділено 52,5 млн грн, з яких використано усе до копійки, тобто 100%. Про це повідомляється на державному сайті Міністерства фінансів України.

Кошти використані для повернення усім учасникам (а це 218 663 учасники) пробного зовнішнього незалежного оцінювання у 2020 році, які в установленому порядку зареєструвались з 03 по 24 січня 2020 р. для його проходження та сплатили кошти за участь у ньому.

Наразі якихось змін щодо додаткового фінансування освіти України з Фонду боротьби з COVID-19 немає. Але термін дії Фонду розрахований на період карантину і наступні після його офіційного звершення 30 днів. А, як вже відомо, адаптивний карантин в Україні продовжено до 31 серпня, про що йдеться на Урядовому порталі.

Тобто, розподіл фінансів з Фонду боротьби з COVID-19 може змінюватися як мінімум до кінця вересня 2020 року.

Раніше ми писали, що у ВР пропонують виділити школам кошти на маски та антисептики з коронавірусного фонду. Голова комітету Сергій Бабак говорив, що з освіти у коронавірусний фонд забрали три мільярди гривень, тому їх варто було б витратити за призначенням:

Ми рекомендували уряду виділити ці кошти з коронавірусного фонду, на який, до речі, забрали в освіти майже три мільярди гривень. І тому ми просили б використовувати ці кошти за призначенням. А це якраз і підпадає під основну мету фонду, - зазначав Сергій Бабак.


Немає коментарів:

Дописати коментар