неділю, 6 жовтня 2019 р.

День працівників Освіти


Думаю, що уся Україна в курсі, що Київ ретельно перевіряють. Усі Департаменти - під прицілом команди контролюючих за всіма напрямами. Сьогодні ми живемо у стані - подай, принеси, доведи. Усі шукають. Виконують команду:"Без недоліків не повертайтеся"! Проте, Бог з ними. Нічого нового...
Я про інше. Цього тижня - День Учителя. Якщо ж бути більш точним - День працівників Освіти. Яка різниця між цими поняттями?! Величезна! В галузі освіти міста працюють понад 68 тисяч людей, з них педагогів - 39 тисяч. А ще 29 тисяч - це люди, які охороняють, прибирають, готують їжу, перевіряють стан здоров'я...
Усі професії, що забезпечують життєдіяльність закладів освіти, вкрай важливі. Та рідко хто цікавиться кількістю вакансій на ці посади. Проте, буває, коли невдоволені батьки обурюються, що прибиральниці немає. Так от, станом на 1 жовтня в освітніх установах - 1100 вакансій не педагогічних працівників. На першому місці - помічники вихователя у дитячих садках (318). На другому - прибиральниці службових приміщень (214). На третьому - кухарі (124). На четвертому - двірники (119). Причина? Хто з нас захоче піти на посаду помічника вихователя із заробітною платою в розмірі 3,5 тис гривень (чистими)?! І це враховуючи те, що місто виплачує усі можливі надбавки.
Перевіряюча поцікавилася , як ми боремося з вакансіями. А чому ми маємо з ними боротися? Можливо це функція держави? Того, хто затверджує прожиткові мінімуми й ставки?
Цікаво, чи подадуть перевіряючі пропозиції про підвищення заробітних плат по Україні? Це було б найефективнішим результатом перевірки. Вони ж можуть це зробити. Чекаємо довідки.

автор: Olena Fidanian

Немає коментарів:

Дописати коментар