середа, 12 лютого 2020 р.

Порівняльна таблиця (доходи освітян)


Цифри - річ уперта, як би нам не співали чиновники.
Нижче наведено таблицю, де представлено зведені видатки на освіту державного бюджету за 2014-2020 роки. Для більшого розуміння цифр наведено зростання/спадання видатків у відсотках до попереднього року, річний індекс інфляції і наскільки РЕАЛЬНО зросли/зростають видатки.
Сумно, але порівняно "жирні" часи пройшли разом з "епохою зубожіння"




"Молода команда" вирішила "упорядкувати" ріст зарплати педагогів, переписавши статтю 61 Закону "Про освіту" - законопроєкт №2720 передбачає встановити посадовий оклад педагогічного працівника найнижчої кваліфікації на рівні чотирьох мінімальних посадових окладів. Це означає, що до 2023 року мінімальний посадовий оклад педпрацівника потрібно буде довести не до трьох мінімальних зарплат, а до двох. Тобто (в цифрах цього року) замість 14 169 грн – до 9446 грн. - буде серйозна "економія".

Законопроєкт №2721, пропонує закріпити в Бюджетному кодексі положення про те, що мінімальний розмір посадового окладу для працівників бюджетної сфери буде затверджуватися в законі про держбюджет, "виходячи з наявних фінансових ресурсів державного та місцевих бюджетів" - тобто зарплати педагогів мусять рости "пропорційно розміру збільшення доходів держбюджету, порівняно з попереднім роком". Тобто, нічого педагогам гарантувати не збираються
Деінде профспілки вже піднімали б людей, але у нас люди думають не про зарплату, а про роботу


Немає коментарів:

Дописати коментар