понеділок, 17 лютого 2020 р.

Віктор Громовий про нашу професію

Віктор Громовий

Якщо б якийсь злий геній захотів придумати професію, яка висмоктує масу енергії, але позбавляє людину будь-яких реальних стимулів та перспектив, йому б не довелось напружуватись. Така професія придумана до нього. Така професія досі існує в Україні 2020.
"Уявіть, програміст закінчує університет і йде влаштовуватись на роботу на якусь фірму. А там йому кажуть: ну за годину роботи ми Вам платимо 25 грн. Але є ще доплати: 600 грн в місяць за те, що Ви прибиратимете горнятка на кухні, 450 грн в місяць якщо митимете в офісі вікна, 350 грн якщо будете протирати монітори. Окрім цього Ви отримаєте 10% до основного заробітку за престижність професії програміста. А через 5 років ми перевіримо, чи Ви компетентний програміст і за годину Ви будете отримувати вже не 25 грн, а 31 грн. Ну якщо Ви хочете зробити справжню кар'єру, через приблизно 15 років Ви станете програмістом вищої категорії і Ваша зарплатня збільшиться на 20%. Але це у тому разі, якщо комісія з досвідчених програмістів перегляне усі Ваші вміння і затвердить Вашу категорію. Ви звичайно можете заробити більше, якщо будете працювати у дві зміни і ще приходити на вихідні. Так роблять більшість наших програмістів на фірмі і отримують навіть 10 тис грн на місяць! У Вас все вдасться! Ласкаво просимо у наш колектив!"
Леся Литвиненко
Ksenia Smirnova доповнює: Прийде молодий програміст додому, а йому міністр програмування України каже з телевізора: "У нашій країні всі програмісти отримують понад 10 тис гривень в місяць. Це чудові результати. Наша галузь розвивається і скоро ми наздоженемо Фінляндію і Сингапур за якістю програмування! "
Іноді складається враження, що усе найгірше в освіті ми ретельно збираємо по всьому світу і тут доводимо до повного абсурду.

Немає коментарів:

Дописати коментар