середу, 21 вересня 2016 р.

Практичні результати роботи на уроці музичного мистецтва

Цього тижня  учні п’ятих класів показали свої проектні роботи «Музичні інструменти своїми руками».
Будь-який предмет, з якого можна витягти звук, відноситься до музичних. І це практично показали усі на уроці музичного мистецтва. Виходить, що нас оточують суцільні музичні інструменти! Своїми руками з любов’ю прикрасили їх різноманітними візерунками, зібрати в одне місце і зібрали «музикантів» у чудовий «оркестр».
Наприклад прекрасна ударна установка виходить з набору каструль, кришок і дерев'яних паличок. В якості останніх підійшли олівці, дерев'яні ложки, пензлики. А також спеціально зроблені палички для початківця барабанщика з дерева. Окремо взято групу дітей, що виготовила мара каси. Якіх тільки форм та забарвлень було підібрано! Музичні  інструменти своїми руками зробили з самих різних ємностей: металеві баночки з-під кави, пластикові пляшки від йогурту, коробочки від яєць «кіндер-сюрпризів», дерев'яні шкатулки і навіть внутрішні циліндри від паперових рушників або туалетного паперу з картону пішли у хід. Навіть з двох одноразових стаканчиків, склеївши їх між собою скетчем. Для створення звукового ефекту всередину ємності помістили крупу, пісок, дрібні камінчики, бісер, дріб, гудзики. Прикріпили  до круглих ємностей ручки, розфарбувати їх акриловими фарбами. Вийшли  дуже красиві музичні шумові інструменти, своїми руками з підручних матеріалів.
Одна дівчинка зробила кастаньєти, скориставшись двома великими гудзиками, до яких кріпляться петлі. Надягла ці пристосування на великий і середній пальці. Стуком кастаньєт при їх зіткненні і видобувався звук.
Один із хлопчиків придумав саморобний бубон. Узяв провід та нанизав різноманітні гайки та шайби. Получився металевий дзвінкий звук. А друга учениця прикріпила кольорову кришку до палички та продівши стрічки з половинками яєць від кіндерсюрприза отримала інструмент, який нагадував китайський барабанчик.
Принесли і декілька флейт Пана із трубочок від коктейлів різної довжини.Із струнної групи інструментів було представлено гуслі, цимбали та балалайка. Після того, як кожен учень продемонстрував проектну роботу та прокоментував, було створено шумовий оркестр та виконано спільний музичний експромт. Ось так творчо та весело проходять уроки музичного мистецтва.



  



Немає коментарів:

Дописати коментар