пʼятниця, 25 червня 2021 р.

Якщо ви помітили, що працювати не хочеться, згадайте цю притчу

 Неробство і праця

У кузні відремонтували дві лопати. Вони виглядали однаково. Одна з них залишилася стояти в кутку сараю. Її життя було легше, ніж життя іншої лопати, яку селянин на наступний ранок занурив на віз і привіз на поле. Там вона стала красивою і блискучою. Коли обидві лопати знову зустрілися в сараї, вони з подивом подивилися один на одного. Лопата, яку не вживали в справу, була покрита іржею. Із заздрістю вона дивилася на блискучу подругу:

- Скажи, як ти стала такою гарною? Адже мені так добре було в тиші сараю стояти в своєму кутку.

- Ця бездіяльність тебе понівечило, а я стала красивою від праці.

Вивчаючи біографії відомих особистостей і великих підприємців ХХ століття, неможливо не помітити, як складалося дитинство і юність майбутніх геніїв сучасного бізнесу. Багато в чому це вплинуло на їх становлення успішними керівниками і керівниками великих корпорацій і компаній. Їх характер виховували і складності, які їм належало долати на шляху до досягнення своїх цілей. Але саме цілеспрямованість, ефективна філософія та відданість справі, науковий підхід до ведення бізнесу і технології дозволили їм реалізувати задумане і досягти небувалих висот.

«Великими» в бізнесі стають не ті, хто чекає слушної нагоди, сприятливого збігу обставин або вигідних знайомств. Навіть розглядаючи історії життя успішних бізнесменів минулого століття, можна легко переконатися в тому, що вони вибудовували свій успіх, абсолютно точно розуміючи, що без спеціальних знань і умінь, здібностей справлятися зі складнощами, без уміння бачити вільні «площині», перспективні «напряму» - нічого не в цьому житті не добитися.


Білл Гейтс - один з тих великих людей, про яких можна сказати, що вони змінили обличчя світу. Білл Гейтс, на відміну від великої кількості мільярдерів, заробив своє захмарна стан не на нафті або економічній кризі, а виключно завдяки власним знанням і навичкам. Білл Гейтс практично з нуля створив Microsoft, найбільшу корпорацію з виробництва програмного забезпечення. За 25 років Гейтс перетворив маленький софтверний бізнес в одну з найбільших компаній світу.

Про проблеми, рішеннях і вічне ниття

Одного разу чоловік йшов повз якогось будинку і побачив стареньку в кріслі-гойдалці, поруч з нею гойдався в кріслі дідок, який читає газету, а між ними на ганку лежала собака і скиглив, як ніби-то від болю.
Проходячи повз людина про себе здивувався, чому ж скиглить собака. На наступний день він знову йшов повз цей будинок. Він побачив стару пару в кріслах-гойдалках і собаку, що лежить між ними і видає той же жалібний звук.
Спантеличений чоловік пообіцяв собі, що, якщо і завтра собака буде скиглити, він запитає про неї у старої пари.
На третій день на свою біду він побачив ту ж сцену: бабуся гойдалася в кріслі, дідок читав газету, а собака на своєму місці жалібно скиглив. Він більше не міг цього витримати.
- Вибачте, мем, - звернувся він до старенької, - що сталося з вашим собакою?
- З нею? - перепитала вона. - Вона лежить на цвяху.
Збентежений її відповіддю чоловік запитав:
- Якщо вона лежить на цвяху і їй боляче, чому вона просто не встане?
Старенька посміхнулася і сказала привітним, лагідним голосом:
- Значить, голубчику, їй боляче настільки, щоб скиглити, але не настільки, щоб зрушити з місця.


Немає коментарів:

Дописати коментар