пʼятниця, 25 червня 2021 р.

Як не забути те, що встигли вивчити протягом попереднього навчального року?

Канікули, канікули – весела пора... Але це не означає, що вони повинні пролітати бездумно і абсолютно безтурботно. Адже так можна геть забути те, що встигли вивчити протягом попереднього навчального року!

Будь турботливим батькам хочеться, щоб його син або дочка не тільки набралися сил і добре відпочили, але й не розгубили за цей час запас знань, отриманий в школі. Особливо це стосується школярів молодших класів, які в силу віку з легкістю не тільки вбирають знання, але і забувають їх. Це відбувається не тому, що діти ледачі, безглузді або не хочуть вчитися. Як раз навпаки: вони настільки допитливі і стільки всього встигають дізнатися кожен день, що обсяг нових знань попросту витісняє ті, що були отримані раніше.

Щоб не дати шкільних знань і навичок зникнути, було придумано дуже дієвий засіб – спеціальні навчально-розважальні посібники для занять на канікулах, які стали називати літніми і зимовими зошитами.

Зошити зимові та літні - відпочивай та закріплюй

Не дивуйтеся, що сучасним дітям пропонується займатися в період, який всі звикли вважати часом законного відпочинку. Зошити для занять на канікулах не схожі на інші навчальні посібники. Вони складаються переважно з розважальних завдань та ігрових моментів. Звичайно, в процесі їх виконання доведеться і рахувати, і писати, але не дуже багато – без перевантаження та надмірної напруги. Основу таких зошитів складають кросворди, загадки, розповіді, описи захоплюючих подорожей, казки. Так що будь-якій дитині точно буде цікаво і весело.

Чому вашій дитині потрібні зошити для занять на канікулах?

Дійсно, діти володіють прекрасною пам'яттю, схоплюючи все, що називається, На льоту. Цей вік не дарма вважається кращим для активного навчання. Але є у дитячої пам'яті та інша особливість: інформація, яку дитина вважає не потрібною, відразу витісняється іншою, найчастіше-новою і цікавою. А що школяр молодших класів буде вважати непотрібним? Звичайно, те, чим він не користується хоча б тиждень. Інформація з навколишнього світу надходить безперервним потоком, і дитяча пам'ять прагне звільнити для неї побільше місця.

Враховуючи, скільки тривають зимові, а особливо – літні канікули, відразу стає зрозуміло, що за цей час діти встигають не один раз забути все, що вивчали протягом минулого навчального року. Результат відомий і зовсім не радує: багато школярі повертаються з канікул і починають заняття практично «з чистого аркуша». Тобто дуже багато знань, навички та вміння виявляються Загублені!

Особливо це стосується учнів саме молодших класів. Згодом дитяча пам'ять стає більш виборчою і тренованою, завдяки чому старшокласники менше забувають на канікулах.

Як не допустити, щоб знання, отримані з такою великою працею, втрачалися даремно? Зробити це досить просто: періодично (час від часу, а не постійно!) повертатися до повторення того, що було пройдено в школі. Цей метод відразу знімає всі проблеми, пов'язані із забуттям. Але дітям на канікулах вчитися не хочеться - адже канікули й існують, щоб відпочивати від занять.

Кілька років тому були придумані спеціальні навчальні посібники, щоб діти могли ефективно підтримувати рівень своїх знань у місяці літнього відпочинку – зошити для занять на канікулах. Їх творцям вдалося гармонійно об'єднати навчання і гру, щоб і користь була, і цікаво.

Тепер батькам можна не турбуватися про те, що їм доведеться змушувати дитину займатися повторенням шкільної програми. Досить просто запропонувати йому зошит для занять на канікулах, і він із задоволенням приступить до своєї улюбленої справи – грі. А в процесі гри буде згадувати, навчатися і розвиватися!

Не вірите, що такі зошити будуть в радість вашій дитині? Всі діти, яким були запропоновані ці унікальні посібники, сприйняли їх з цікавістю, зрадівши чергового розваги. А всі навчальні елементи не викликали ніякого невдоволення, оскільки виявилися знайомими і звичними.

В даний час ці супер-корисні зошити для занять на канікулах друкують багато провідних видавництва. У них навіть є поділ: існують зошити зимові та зошити літні, причому другі більш різноманітні. Ці посібника повною мірою відповідають основним принципам сучасного навчання: розвинути у дітей здатність шукати нестандартні шляхи вирішення завдань, вроджені здібності, логічне мислення. 


Немає коментарів:

Дописати коментар