понеділок, 7 червня 2021 р.

12 причин, через які діти губляться влітку

 Влітку діти готові цілими днями гратися в міських парках і торгово-розважальних центрах, бігати на природі і досліджувати нові території. Але, на жаль, батьки не завжди можуть устежити за дітьми, яких постійно тягне на пригоди.

Через що діти губляться на міських вулицях, в парках розваг і торгових центрах
1. Діти можуть за лічені хвилини зникнути в торговому центрі, поки їх мами приміряють сукні. За закритими занавісками не буде видно, куди попрямував дитина (добре, якщо вона виявиться біля найближчої вітрини з іграшками).
2. Малюки часто відстають в натовпі у атракціонів або в торгових центрах і самі йдуть шукати своїх батьків.
3. Батьки нерідко забувають дати дітям пристрій для зв'язку (заряджені годинник з GPS-трекером або мобільний телефон) - в таких випадках пошуки зниклого можуть затягнутися.
Пам'ятка для батьків:
• Фотографуйте дітей перед походом на культурно-масовий захід.
• Вибирайте для прогулянки яскравий одяг: так буде простіше тримати дітей в полі зору, а якщо раптом доведеться переглядати записи на камерах, контрастний одяг на них буде виділятися.
• Нагадайте дітям, що, якщо вони загубляться, потрібно залишатися на місці, а за допомогою можна звернутися до жінки з дитиною, поліцейському або продавцям в сусідніх магазинах.
Які небезпеки підстерігають дітей в селі і на дачі
1. Дитина може провалитися в звичайний сільський туалет. Це одна з найбільших небезпек для міських дітей, які часто не вміють користуватися подібним «пристроєм».
2. Трапляється, що діти падають в колодязі з водою, а дорослі, які проходять поряд, просто не чують їх криків.
3. Рятувальникам нерідко доводиться допомагати дітям, які впали у відкриті люки, забралися на занедбані об'єкти або отримали травми, граючи біля неогороджених трансформаторних будок.
Пам'ятка для батьків:
• Розкажіть дітям про всі нюанси сільського побуту. Сходіть з дитиною в туалет і поясніть, як ним користуватися, нагадайте, що до криниць категорично не можна наближатися без дорослих.
• Попередьте про небезпеку «закинутих будівель» - напівзруйнованих будинків, частково затоплених шахт, печер біля річок і кинутих льохів. У будь-якому з цих місць можна отримати травму або зустрітися з агресивно налаштованими дорослими.
• Забороніть грати на звалищах: тут можна куди-небудь провалитися, залізти в викинуті шафи або холодильники і не зуміти звідти вибратися.
• Нагадайте, що не можна грати на території старих складів, ферм і зерносховищ: велика ймовірність, що там залишилися невивезені хімікати і оброблене перед посівом зерно.
Причини, за якими діти губляться в лісі
1. Батьки можуть подумати, що дитина добре орієнтується на місцевості, і відпустити її в ліс одну. Собака як супутник не береться до уваги.
2. Діти нерідко губляться в лісі разом з бабусями і дідусями, у яких в силу віку є серйозні хронічні захворювання. Якщо з дорослими щось відбувається, малюки не можуть їм допомогти і самостійно вибратися з лісу.
3. Трапляється, що діти захоплюються збиранням грибів або ягід і йдуть далеко вперед, а виявивши, що залишилися одні, впадають в паніку і тікають далі в гущавину.
Пам'ятка для батьків:
• Поясніть дітям, що ліс ні в якому разі не можна відвідувати без дорослих (навіть зі старшими хлопцями або з собакою).
• Перед походом до лісу в дитячий рюкзачок обов'язково потрібно покласти повністю заряджений телефон, воду, шоколадку і свисток.
• Дитячий одяг має бути яскравим: так ви не втратите маленьких грибників серед дерев.
• Діти повинні знати, що, якщо вони все-таки загубилися, потрібно залишатися на місці (як варіант - вийти на галявину або дорогу) і там чекати рятувальників.
• Про всяк випадок поясніть, як правильно телефонувати за номером 102. Щоб у оператора не виникло відчуття, що йому телефонують з пустощів, необхідно представитися, а якщо на іншому кінці дроту повісять трубку, потрібно передзвонити ще раз і продовжувати телефонувати, поки не повірять.
• Навчіть своїх літніх родичів завжди брати з собою «аварійний запас» (ніж, сірники, свисток, повністю заряджений мобільний телефон, воду, їжу і таблетки для щоденного прийому).
Які небезпеки приховують водойми
1. Батьки часто сподіваються на надувні круги або нарукавники і залишають дітей без нагляду, але малюк запросто може вислизнути з підтримуючих його на плаву засобів.
2. Дорослі, що знаходяться поруч, не завжди розуміють, що дитина йде на дно. Діти тонуть швидко, тихо і страшно, зовсім не так, як в кіно, і іноді оточуючі навіть не встигають збагнути, що відбувається.
3. Діти старшого віку можуть проявити самостійність: сколотити плоти, відправитися плавати на шматках пінопласту або піти пірнати в незнайомих місцях.
Пам'ятка для батьків:
• Діти поруч з водоймами повинні щохвилини перебувати під наглядом дорослих.
• Весь час нагадуйте синам і дочкам про небезпеку води, особливо якщо ви живете поруч з водоймою або відправляєтеся відпочивати на море. Якщо не говорити про це, привабливість води може пересилити напівзабуте мамине попередження.
• Навчіть дітей плавати: це в будь-якому випадку стане в нагоді їм в майбутньому і підвищить шанси залишитися в живих при попаданні в воду.
А які правила безпеки ви в першу чергу роз'яснили своїй дитині? Поділіться!
Джерело: adme.ru
На зображенні може бути: дитина, сидить, стоїть та текст

Немає коментарів:

Дописати коментар