середа, 16 червня 2021 р.

Марія Бурмака

 Сьогодні, 16 червня, день народження Марії Бурмаки - української співачки, телеведучої, народної артистки України, однієї з найяскравіших представниць пісенного жанру, який називається "спiвана поезiя".

Народилася майбутня співачка в Харкові в родині викладачів. Закінчила музичну школу за класом гітари. Під час навчання почала співати українські народні пісні. Вступила на філологічний факультет Харківського університету, а з наступного року почала писати власні пісні на вірші українських поетів.
У 1989 р. Марія Бурмака перемогла на фестивалі співаної поезії "Оберіг" в Луцьку, а на "Червоній руті"" отримала другу премію в жанрі авторської пісні. У наступному році вийшов компакт-диск "Ой, не квітни, весно...", який містив пісні Марії на вірші українських поетів "Розстріляного відродження", невідомих українських поетів і народні пісні, зокрема записані нею під час етнографічних експедицій.
У 1992 р. вийшов альбом "Марія", а в 1994 - другий альбом "Лишається надія". Пісня з однойменно назвою на довгий час стала своєрідною візитівкою Марії, а пісня "Ми йдемо" в різний час ставала саундтреком різних політичних подій в Україні. Пізніше співачка захоплюється культурологією і стає ведучою телепрограм. Закінчила Інститут журналистики при Київському державному університеті імені Т.Шевченка.
Марія Бурмака виступає з концертами в зоні АТО, в прифронтовых містах. Займається активною волонтерською і благодійною діяльністю.
"Я жила в різних країнах, є приголомшливо гарні і комфортні країни, але ніколи не хотіла виїхати з України назавжди. Є такі речі, які ти ніколи не придбаєш, не знайдеш і не купиш в будь-якій іншій країні.", - сказала Марія Бурмака в одному з інтерв'ю.
Многая літа!
Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел.
Співає Марія Бурмака:
На зображенні може бути: 1 особа, стоїть та на відкритому повітрі

Немає коментарів:

Дописати коментар