неділю, 30 жовтня 2016 р.

«Правила безпеки» для вокаліста

1. Ваше заняття вокалом не повинно тривати більше 45 хвилин без перерви.
Рекомендовано кожні 15 хвилин ЗАНЯТТЯ робити перерви в 5 хвилин. Не залежно від того, виконання чи це вокальних вправ, або робота над піснею. Особливо, це важливо для новачків. Коли голосовий апарат ще не звикла до великих навантажень, і голос ще не поставлено, не потрібно робити надмірних зусиль і намагатися форсувати свою вокальну розвиток. Так Ви не допоможете, а тільки нашкодите собі.
Найчастіше, новачки співають на зв'язках, і буквально через 20-30 хвилин співу у них починає боліти горло, голос сідає і трохи стає хриплим - це в тому випадку, якщо Ви ще відразу вирішили виконувати складну композицію з високими нотами. Ідіть в своєму вокальному розвитку маленькими, але зате регулярними кроками.
2. Дуже важливо в співі саме регулярність занять. І якщо Ви хочете навчитися красиво і правильно співати, займатися Вам потрібно як мінімум три рази на тиждень по 45 хвилин. Якщо Ви вже маєте певний вокальний досвід, можете займатися в сумі і більше 45 хвилин, наприклад, 2-3 години в день, але в будь-якому випадку, розбивайте своє заняття так, щоб одна його частина не перевищувала 45 хвилин.
3. Скажіть «ні» деяким продуктам до початку занять співом, або перед виступом.
Які ж продукти не слід вживати і пити? Це, так звані, дратівливі горло і зв'язки продукти: насіння, горішки, чіпси, печиво, морозиво. Слід уникати дуже холодних і дуже гарячих, а також сильно гострих і сильно солоних продуктів.
Не рекомендується пити: кава і чорний чай - вони сушать зв'язки, не можна пити газовану воду - мало того, що вона подразнює слизові оболонки рота, так ще і в самий непотрібний момент ці гази можуть почати виходити. Якщо, все ж, Ви вирішили випити чаю: пити його можна тільки без цукру, солодкий чай може викликати незмикання зв'язок.

Немає коментарів:

Дописати коментар