понеділок, 5 жовтня 2020 р.

ОКСАНА ЛИНІВ

"Центр галактики" нашого концерту. Довкола неї крутяться сузір'я великого симфонічного оркестру, двох хорів і вісімнадцяти солістів. За порухом її диригентської палички у залі сходить Тиша і народжується Музика (можливо, у неї просто чарівна паличка?).

Зірка світової класичної сцени, одна із найкращих і найперспективніших диригентів сучасності, перша жінка-диригент у 145-річній історії найпрестижнішого оперного фестивалю, яка наступного року відкриватиме Вагнерівський фестиваль у Байройті (а це у світі класичної музики як отримати Оскара – ключова мистецька подія Німеччини, яку щороку традиційно презентує особисто канцлерка Ангела Меркель).
Оксана Линів родом з Бродів на Львівщині. Музичну освіту здобула в Львівському музучилищі імені Станіслава Людкевича та Львівській державній музичній академії імені Миколи Лисенка. Працювала на найбільших оперних сценах світу: Баварська, Берлінська опери, Gran Teatre del Liceu Barcelona, Theater an der Wien. Була головною диригенткою Опери у Граці, Австрія.





Немає коментарів:

Дописати коментар