вівторок, 28 січня 2020 р.

Профспілка: 70 тисяч учителів-пенсіонерів буде звільнено

Ситуація страшна. З одного боку, звільняючи вчителів, які вже на пенсії, ми створюємо нові робочі місця для молодих фахівців. Які ще плюси? Новий формат освіти вимагає змін від вчителя, що складно зробити «ветеранам» освіти. Тому пускаючи на місця молодих фахівців, ми отримаємо якісніший перехід до НУШ.

Але є і інша сторона. По-перше, міжнародним законодавством звільнення пенсіонерів можна розцінювати як дискримінацію за віком. По-друге, ми не зможемо закрити діри, що утворилися, після масового звільнення вчителів. Ми відчуємо гострий брак кадрів. До того ж, молодь не дуже квапиться викладати в школах і працювати в садках. По-третє, звільнені вчителі поповнять ряди тих, що потребують соціального захисту, оскільки пенсія ми всі знаємо яка.

Виходить, що цей законопроект потрібно переглянути. Не можна так масово звільняти людей лише за те, що їм пора на відпочинок.

Я вважаю, що звільняти потрібно за невідповідність професійним якостям. В цьому випадку, багато шкіл втратить навіть нових фахівців.

Може зупинитися доки на тому, що нічого не треба робити? Залишити все як є і підняти престиж професії вчителя?

Немає коментарів:

Дописати коментар