понеділок, 22 липня 2024 р.

Алла Кудлай

 

Народна артистка України Алла Кудлай

Майбутня народна артистка України Алла Кудлай
23 липня ювілей Алли Кудлай - уславленої української співачки, народної артистки України (https://facebook.com/.../%D0%90%D0%BB%D0.../100056436083527/).
"У пісні має бути поезія, без цього пісня не буде жити.", переконана Алла Кудлай.
Своєю улюбленою співачкою її називав Левко Лук'яненко. Вона на сцені вже 45 років.
"Її впізнаваний тембр голосу, українська краса і природність зробили з неї справжню улюбленицю народу. Недовгий час побувши співачкою хору Верьовки, вона невдовзі розпочала свою сольну кар'єру піснею "Хлопці кучеряві". В її репертуарі сотні українських пісень, але є, гадаю, одна особлива - "Красива жінка незаміжня". Вірші до цієї пісні я присвятив саме їй і згодом композитор Олександр Морозов написав до них чудову музику. Так почався новий пісенний і життєвий цикл цієї співачки.", - @Анатолій Матвійчук про Аллу Кудлай.
Народилася майбутня співачка на Чернігівщині. Закінчила Ніжинський педагогічний інститут.
З 1978 р. співала в народному хорі імені Григорія Верьовки. "Мене взяли в колектив одразу, як приїхала з Ніжина. Прослухав Авдіевський (а я співала і академічним голосом, і народним), і забрали на гастролі – на ходу вчила всю програму. А допомогала мені Ніна Матвієнко.", - розповідала в одному з інтерв'ю Алла Кудлай.
З 1984 р. вона була солісткою естрадно-симфонічного оркестру Держтелерадіо України.
З 2006 р. - депутатка Броварської районної ради на Київщині.
Співачку запрошували до росії, обіцяючи блискучу кар'єру, хотіли, щоб змінила ім'я, але вона не спокусилася на пропозиції.
З початку повномасштабного вторгнення рашистів Алла Кудлай залишалася в Україні. Пекла з сусідкою пироги для тероборонівців. Вона спває для наших захисників: "На таких концертах панує особлива атмосфера. Знаєте, від наших воїнів йде позитивна енергетика та якесь неймовірне тепло. Це - вражаючі люди... Щодня молюся за них, адже це - наш захист і віра наша."
Многая літа!
Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел.
ФІльм "Алла Кудлай":

Немає коментарів:

Дописати коментар