пʼятниця, 2 серпня 2024 р.

Сергій Кузьмінський

 

Сергій Кузьмінський (1962-2009).

«Брати Гадюкіни» та їхній фронтмен Сергій Кузьмінський, безсумнівно, одне з найяскравіших явищ в українській музиці 1990-х. Увірвавшись у неї з феєричною сумішшю регі, блюзу, рок-н-ролу та фолку, вони принесли бунтівний дух справжньої творчої свободи, чим завоювали любов публіки на довгі роки.

3 серпня день пам'яті Сергія Кузьмінського, "Кузі" - українського музиканта, діджея, фронтмена легендарного рок-гурту "Брати Гадюкіни" (1962-2009).
"Був дуже талановитим. До речі, те, що він вів дискотеки, то був підробіток, а основна робота - їздив зі своєю бригадою по сільських весіллях. В цьому Кузя черпав свій творчий базис. Їздив по селах і, як талановитий, творчо обдарований хлопчина, збирав анекдоти, події з сільського побуту, укладав і дуже смачно та артистично щоразу подавав.", - розповідав про Сергія Кузьмінського відомий львівський фотограф Михайло Французов.
Народився Сергій Кузьмінський у Львові. На музичній сцені був з 17 років. На його творчості відбилися участь у середовищі львівських хіппі і в музичних самодіяльних колективах (лабухи).
"На початку 80-х у Львові я грав на дискотеках, на гулянках, де була хоч якась апаратура, я крутив музику. У своїй сумці, рюкзаку, я завжди носив якісь бобіни, вініл, касети.", - згадував у інтерв'ю музикант.
У 1988 р. у Львові з'явився культовий український рок-гурт "Брати Гадюкіни", який першим з українських рок-команд здобув популярність на теренах колишнього СРСР і пострадянському просторі. Гурт випустив 4 студійні альбоми, 4 концертні альбоми та 2 збірки хітів. Крім цього, була величезна кількість концертів та участь у фестивалях по всьому світу.
У 1994 році Сергій Кузьмінський залишив гурт, їздив лікуватися до Бельгії від наркоманії. Потім, познайомившись через Інтернет з дівчиною, переїхав до Москви, де працював ді-джеєм під псевдонімом DJ Pubert.
Ті, хто знали Сергія Кузмінського, говорили, що він був життєлюбною і доброю людиною, прагнув більшого розуміння з боку небайдужих людей, що приходили на його концерти.
Помер в Києві від тяжкої хвороби.
У 2012 р. іменем Сергія Кузьмінського названо вулицю в місті Мостиська на Львівщині.
Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел.

Немає коментарів:

Дописати коментар