пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Елвіс Преслі

 

16 серпня в американському місті Мемфіс (Memphis) у штаті Теннесі традиційно відбувається День пам'яті культового американського співака і музиканта Елвіса Преслі (Elvis Presley Day).
Щороку в цей день тисячі шанувальників «короля рок-н-ролу» з'їжджаються в Мемфіс, де почалося його становлення і сходження до музичного олімпу, на тиждень його пам'яті (Elvis Week). Крім святкових концертів, на яких виступають артисти, можна побачити численних двійників Елвіса, які виконують його пісні. Програма свята включає в себе безліч різних заходів, в тому числі і триденний турнір з карате - трьохразовий лауреат "Греммі" Елвіс Преслі захоплювався і карате.
Така шана і любов до співака цілком обгрунтована його популярністю та значимістю для американської культури: у списку 50 найвидатніших виконавців всіх часів за версією журналу Rolling Stone Елвіс розташувався на третьому місці після Бітлз і Боба Ділана. До його смерті (він помер 16 серпня 1977 р.) було продано 500 мільйонів його платівок, а через сім років ця цифра зросла удвічі - цей рекорд поки що ніхто не побив.
Елвіс Преслі добре відомий і як актор: він знявся в 33 фільмах, одержуючи за кожний гонорар мінімум по мільйону доларів. У 1973 році телепередача з його участю зібрала біля екранів мільярд глядачів - такої кількості глядачів не вдалося зібрати навіть репортажу про висадку першої людини на Місяці.

Немає коментарів:

Дописати коментар