вівторок, 13 квітня 2021 р.

Сьогодні – Всесвітній день Рок-н-Роллу

(World Rock-n-roll Day) – свято, для тих, для кого Рок-н-Ролл став не тільки музикою, а стилем і способом життя.,

🎸🎶
🎉 Свято відзначається щорічно 13 квітня, хоча історична подія, яка послужила основою для свята, відбулася днем раніше. 12 квітня 1954 Білл Хейлі (Bill Haley) записав сингл «Rock Around The Clock». Його коктейль з ритм-енд-блюзу, кантрі і вуличного сленгу мав приголомшливий успіх.
🕺Ще одним засновником вважається легендарний Елвіс Преслі, який став кумиром підлітків і молоді. Його стиль одягу, манери і рухи досі впізнанні.
🇬🇧 На початку 1960-х з'явився новий стиль в рок-н-ролі — поп-рок. Ліверпульська четвірка своїми композиціями запустила у світ епідемію «бітломанії». У 1964 році з'явилися «Rolling Stones», що відрізнялися швидким, потужним і технічним звуком.
🎸У 1970-ті роки народився психоделічний рок, яскравими, представниками якого стали групи «Pink Floyd», «Deep Purple», «Led Zeppelin», «Black Sabbath». Це десятиліття вважають золотою епохою в розвитку рок-культури.
👩‍🎤 У 1980-х роках з’явився жіночий рок, а в практичні 1990-і найяскравішим рок-н-рольщиком був Курт Кобейн і його група «Nirvana».
🎶 Рок-н-ролом захоплювалися в усіх країнах, проте не всюди його визнавали офіційно. Наприклад, в Радянському Союзі така музика вважалася пропагандою західного способу життя. Тільки з кінця 1980-х років, коли з’явилися досить помітні рок-гурти, цей жанр отримав можливість розвитку.
Люди відчувають любов до рок-н-ролу з різних причин. Для когось він співзвучний з особистим світосприйняттям та емоціями, тому стає своєрідним антидепресантом у важкі часи. Хтось слухає старі хіти з почуттям приємної ностальгії — за той короткий час, поки звучить пісня, можна заново пережити події років своєї молодості. Для інших рок-н-рол — спосіб життя та коло друзів і однодумців, особливо для тих, чия професія пов’язана з цією музикою.
🎉 Бажаємо Вам енергії і сил! 😘
Зі святом рок-н-ролу! 🎸



Немає коментарів:

Дописати коментар