четвер, 7 січня 2021 р.

Якщо ви хочете досягнути поставлених цілей, вашим другом має стати дисципліна, а не мотивація.

Існує два головних способи змусити себе щось робити. Перший, найвживаніший та помилковий, — спробувати мотивувати себе. Другий, не такий популярний, однак правильний, — розвивати самодисципліну.


Це одна з тих ситуацій, коли зміна підходу відразу приводить до кращих результатів. Нечасто можна почути правильне вживання вислову "зміна парадигми", але це саме той випадок, момент, коли над головою загоряється лампочка.

Мотивація зазвичай базується на помилковому припущенні — для завершення завдання потрібен відповідний розумовий чи емоційний стан. Таке сприйняття — неправильне.

Дисципліна ж, навпаки, відділяє діяльність від настрою й почуттів, і тим самим оминає проблему, постійно їх покращуючи. Наслідки приголомшують.

Успішне виконання завдання викликає внутрішні стани, які хронічним прокрастинаторам здаються необхідними для того, щоб взятися за реалізацію завдань.

Якщо ж говорити простіше, то для того, щоб почати тренуватись, не потрібно чекати моменту, коли ви будете в хорошій формі. Навпаки — ви тренуєтеся, щоб мати її. 

Немає коментарів:

Дописати коментар