субота, 25 травня 2024 р.

Руслана

 

24 травня день народження відомої української співачки, піаністки, диригентки, продюсерки, громадської діячки, волонтерки, народної артистки України - Руслани Лижичко (facebook.com/ruslana.official/).
Вона здобула для України першу перемогу на Євробаченні в 2004 р.
"Наш ворог не зможе протистояти силі українців. Бо наша нація згуртована і сильна. За нами світло. А воїни світла перемагають завжди! Болотяні орки можуть зруйнувати стіни і книги,та їм ніколи не знищити нашу жагу до свободи, розвитку і справжнього просвітництва та просвітлення.", - впевнена Руслана.
Уявити її бездіяльною неможливо. Вона серед тих музикантів, які гастролюють у благодійних турах і волонтерять. "Волонтерами стала вся країна. Більшими волонтерами ніж ті, хто зараз в окопах, немає. Ті, хто варить чай, зупу, шукає ліки. 300 років тому, Сковорода сказав: настане епоха серця. Цей час настав! Протистояти війні може тільки серце, нам важливо зберегти почуття, бути одним цілим - Україною.", - Руслана Лижичко.
Народилася майбутня співачка у Львові. Змалку займалася музикою: співала в групах "Горизонт", "Оріон", дитячому ансамблі "Усмішка". Навчалася в математичній школі і музичній, закінчила Львівську консерваторію ім. М.Лисенка, здобула фах "диригентка симфонічного оркестру, піаністка".
У 1993 р. Руслана стала лавреаткою фестивалю "Червона Рута". Потім були інші перемоги. За п'ять років вийшов дебютний альбом Руслани "Мить весни. Дзвінкий вітер". Альбом 2003 р. "Дикі танці" став в Україні першим 5-кратно платиновим альбомом. У 2004 р. Руслана з піснею "Wild Dances" виграла музичний конкурс "Євробачення". У тому ж році Руслана оголосила про старт соціальної кампанії "Not For Sale", спрямованої на боротьбу з работоргівлею і у 2004-2005 роках була Послом Доброї Волі ЮНІСЕФ.
Під час Помаранчевої революції Руслана виступила в Європарламенті, проводила зустрічі з депутатами парламентів різних країн, давала брифінги, закликаючи дипломатів відвідати Україну, щоб стежити за ходом виборів.
Під час Революції Гідності співачка повністю зупинила концертну діяльність і проводила майже щоночі на Майдані.
Останніми роками Руслана займалася популяризацією розвитку відновлюваної енергії. У 2018 р. взяла участь у глобальному форумі Solor Future. Today Influencers Forum Asia в Китаї, де запросила вкладати свої інвестиції в Україну.
Многая літа!
Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел.

Немає коментарів:

Дописати коментар