пʼятниця, 11 жовтня 2024 р.

Гурт "Океан Ельзи"

 

Гурт "Океан Ельзи"
Гурт "Океан Ельзи"
Гурт "Океан Ельзи"
Гурт "Океан Ельзи" на Майдані.

12 жовтня легендарному українському рок-гурту Океан Ельзи / Okean Elzy - 30 років!
Кількість шанувальників ОЕ важко полічити. Їх мільйони.
Вони презентують Україну на всіх континентах. З благодійним туром "Help for Ukraine tour" музиканти гурту вже побували в багатьох країнах світу.
25 жовтня відбудеться концерт Океану Ельзи в The Theatre at Madison Square Garden у Нью-Йорку. У рамках The Lighthouse Tour Океан Ельзи запустив благодійний проєкт Drive for Life, метою якого є надання 30 повністю обладнаних автомобілів швидкої допомоги, які допоможуть врятувати життя тисячам українців.
А в 1992 р. студент Андрій Голяк (вокал) створив гурт "Клан тиші", до якого увійшли його однокласник Павло Гудімов (гітара), і а також Юрій Хусточка (бас-гітара) та Денис Глінін (ударні).
У 1994 р. до гурту "Клан тиші", який того ж року почав називатися "Океан Ельзи", приєднався Святослав Вакарчук. Став вокалістом, автором більшості текстів і музики та незмінним лідером гурту. "Я поступив на перший курс університету, мав хороші оцінки, в мене все йшло по накатаній. Але потім втрутилась доля. На одній із вечірок я випадково зустрівся з хлопцями, які грали в гурті. Я поспівав трохи на тій вечірці, і через декілька тижнів ці хлопці звернулись до мене із пропозицією співати з ними.", - згадував Святослав Вакарчук.
Фронтмен гурту Святослав Вакарчук став Послом української культури. Вперше в історії України таке звання отримав рок-музикант.
"Океан Ельзи" назавжди залишиться в музичній історії України.
Многая літа!
Підготовлено за матеріалами з відкритих джерел.

Немає коментарів:

Дописати коментар