вівторок, 25 травня 2021 р.

РЕМОНТ У НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ПОВИНЕН РОБИТИ ВЛАСНИК!

Власником комунальних навчальних закладів є територіальна громада, в особі відповідного органу влади, який і відповідає за належний стан навчальних закладів.
Запам'ятайте, будь ласка, - ні батьки, ні вчителі, ні, тим більше, діти не зобов'язані робити ремонт (фарбувати, клеїти шпалери, міняти вікна тощо).
Коли хтось буде просити вас безоплатно попрацювати в школі/садочку чи здати гроші на ремонт, порадьте йому в першу чергу звернутися до органів управління освітою (відділи освіти, управління освіти, департаменти освіти).
P.S. Якщо ж вам так кортить відремонтувати "убитий" клас/групу, які вам люб'язно презентувала адміністрація, або у вас є зайві кошти, маєте право. Але пам'ятайте, що один раз за ремонт комунального навчального закладу ви вже заплатили (податки).
Хочете платити вдруге - на ваш розсуд.
Заплатите вдруге, доведеться платити і втретє, і вчетверте, і так щороку.
Можливо, варто один раз сказати - Ні!

ПЛАКАТ у кращій якості можна скачати тут -
https://drive.google.com/file/d/1RNdW3ajuJ-M0Yi0epf_pVu8UBFx25OYn/view?fbclid=IwAR0EnE-eT2mRY518avwb2uSf5h2KfC8DOHduc7nBVB_KsHyGskflVRA12DI
Директор завжди повідомляє, що коштів на ремонт школи немає, батьки за свій рахунок ("по охоте - принудительно") здійснюють ремонт кабінетів, але чеки за всі витрачені на ремонт матеріали класні керівники зобов"язані віддати директору. Цікаво, а навіщо вони йому?
Більшість шкіл знаходяться на утриманні батьків. Витрати на ремонт, інвентар для прибирання, антисептичні засоби та інше. Відмовка одна, немає фінансування. А далі передають "привет батькам, які не сдають кошти "добровільні чи благодійні" зі словами давайте закроем год без долгов. Виникає питання, а коли я у Вас щось позичила? Система просто незламна, особливо тоді, коли стадо, вибачте, її стимулює на процвітання.


Немає коментарів:

Дописати коментар