неділя, 29 грудня 2019 р.

12 правил виживання молодого вчителя у «сучасній» школі України

Після закінчення педагогічного ВНЗ і проходження навчальної практики тричі подумай про роботу у школі.
1. Прийшовши працювати у школу , одразу знайди іншу роботу не пов’язану з освітньою сферою – це убезпечить від фінансового краху і надасть незалежність .
2. Вивчай сучасний досвід у своїй сфері й працюй так , як вважаєш за потрібне , але не на результат для керівництва , а на результат для учнів і себе.
3. Досконало знай первинну документацію , а якщо і не знаєш все, завжди впевнено наполягай на тому , що ти робиш все правильно і відповідно документу , бо більшість керівників самі її не знають.
4. Оцінюй учнів справедливо й у відповідності реальних досягнень, бо важливо не рейтинг школи , а той рівень капіталізації знань, який принесе твоїм учням результат у майбутньому.
5. Ніколи не тримайся роботи , хай керівництво завжди думає , як зробити так щоб ти залишився.
6. Завжди прислухайся до порад "досвідчених" колег , але не вчителів вищої категорії ,а, дійсно, людей з досвідом роботи у твоєму предметі.
7. Не чекай вдячності від колег, адміністрації, батьків та учнів - це робота і її результат буде лише з часом , а й скоріше через покоління.
8. Не розраховуй заробити гроші у школі -це не можливо без втрати репутації , тому для жінки краще мати спонсора, бажано в особі чоловіка , а для чоловіка – суміжна робота.
9. Заходячи у школу хреститися тричі.
10. Одружись на колезі (якщо немає спонсора) , таким чином перекладеш більшість рутинних нудних справ на неї або на нього.
11. Не ходи на всякого роду наради , звільнити за її не відвідування підстав немає , а от втрачений час - шкода .

12.Виходячи зі школи, дякуй Богу, що живий і непідсудний.
Може, трішки змучений чи зневажений. 


Михаил Соловей

Немає коментарів:

Дописати коментар