пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

Звіт про тиждень мистецтва 2017-2018

Презентація 


Звіт про тиждень мистецтва

Кожній дитині – світло знань,
Кожній дитині – можливість творити,
Віру у сили свої без вагань –
Радість у цьому світі жити!

З метою ціннісного ставлення до музичного та образотворчого мистецтва, у Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова Білоцерківської міської ради Київської області з 13 по 17 листопада 2017 року пройшов тиждень мистецтва. Робота вчителів була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дітей.
У понеділок 13 листопада відкрився тиждень мистецтва з цікавих заходів, проведених Волошенко О.І. На «Турнірі знавців музики» у  3-В клас (5 урок 107 каб.) лунали веселі дитячі мелодії, бажаючих грати в командах, співати, танцювати було багато. Було весело та гамірно. Вікторина  «Музична година» 6-Г клас (6 урок 304 каб.) також зацікавила школярів. Вони були дуже активними і проявили себе знавцями музичних інструментів, творів, пісень, визначали композиторів, розгадували ребуси.
У вівторок 14 листопада Волошенко О.І. проведено Конкурс загадок про музичні інструменти у 2-Г класі (4 урок 321 каб.). Для другокласників характерне конкретно-образне мислення, тому вчитель опиралася на наочні образи та уявлення. Спочатку учні виконували завдання з казковими героями та ігровими сюжетами. А щоб діти не втомлювалися сидіти, Олена Іванівна ввела в урок хвилинки танцю та ігрові моменти. Також в цей день педагоги розпочали роботу над двома виставками на 1 поверсі, а саме «Моя улюблена пісня» (учні 1-4 класів) - Волошенко О.І.   та «Осінній вернісаж» (учні 5-9 класів)  - Опаряк В.О. Основна думка в дитячих картинах - це мир, добро, все те, що приносить позитивні емоції. Дитячий малюнок завжди привертає увагу своєю щирістю, безпосередністю, відкритістю та особливою енергетикою, а представлені картини просто випромінюють мир, гармонію, тепло, позитив і гарний настрій. Малюнки наших юних художників привабили не тільки учнів школи, а педагогів та батьків.
У середу 15 листопада у 6-Б класі  Волошенко О.І. продемонструвала урок музичний журнал: «Сторінками пам’яті Володимира Івасюка». Шестикласники подивилися та обговорили д/ф «Володимир Івасюк. Щоб народитися знову» та дійшли до висновку, що яскрава зірка його таланту не згасне ніколи, бо пісні Івасюка - це справжні шедеври української культури.

У четвер 16 листопада Опаряк В.О.
Відкритий урок у 11-Б класі з мистецтва на тему: «Мистецтво Англії»  (4 урок 311-а каб.)
Відкритий урок у 9-А та 9-Б класах з мистецтва на тему: «Конструктивізм-напрям в авангардизмі» (7 урок 310 каб.)

У п’ятницю 17 листопада було підбито підсумки роботи за тиждень і винесено подяку всім учням, які брали активну участь.
У навчальному процесі наші вчителі не тільки виступають у ролі носія інформації, їм ближче роль консультанта, помічника. Так Олена Іванівна разом із юними талантами підготувала та тричі показала на паралелі сьомих класів літературно – музичну композицію «Джаз для мене - це свобода». Не можливо було втриматися від оплесків, коли на високому рівні, натхненно і виразно співали учениці 7-Б класу Синельникова Євгенія та Куран Анастасія, а також учениці 9-Б класу –  Луценко Яна та Коменотрус Анастасія, а в ролі ведучої була Гутник Анастасія. Дуже гарно було виконано дев’ять пісень, що створило атмосферу успіху дітей та посилило акцент на позитивних якостях праці учнів.
Протягом тижня вчителі показували дітям, що вірять у їхні сили, разом з ними раділи спільним успіхам. Скільки дітей – стільки здібностей. І в кожної свої мрії.
Ми сподіваємося, що усі дитячі мрії здійсняться, таланти розквітатимуть, а дорослі, будуть їм у цьому допомагати.

І в нашій школі кожного року з’являтимуться нові талановиті зірочки, які сяятимуть ще яскравіше!

Немає коментарів:

Дописати коментар