четвер, 29 грудня 2016 р.

André Rieu

André Rieu - Silent Night
Андре Леон Марі Ніколя Рьё (фр. André Léon Marie Nicolas Rieu; рід. 1 жовтня 1949 Маастрихт) - нідерландський диригент і скрипаль, званий в пресі Королем вальсу слідом за Іоганном Штраусом-сином. Син диригента Андре Рьё-старшого.
Навчався в Льєжі, потім в Маастріхті, в 1977 році закінчив Брюссельську консерваторію. Грав другу скрипку в Лімбургійська симфонічному оркестрі під керівництвом свого батька.
Заснувавши Маастрихтський салонний оркестр, що складався буквально з кількох музикантів, Рьё виступав з ними в голландських будинках престарілих, виконуючи віденські вальси. У 1987 році під керівництвом Рьё виник Оркестр Йоганна Штрауса, спочатку включав 12 виконавців. У 1992 р оркестр записав перший диск, «Щасливого Різдва» (англ. Merry Christmas); в 1994 році запис Другого вальсу з Сюїти для естрадного оркестру Дмитра Шостаковича зробила Рьё і його новий колектив знаменитим по всьому Нідерландам.В надалі Рьё зі своїм оркестром широко гастролював по світу, випускав до семи альбомів (студійних і концертних) в рік, збільшив склад оркестру до 50-55 музикантів. До 2008 р альбоми Рьё були продані в кількості 27 мільйонів екземплярів.
Концерти Рьё представляють собою яскраве зреліще.Оркестр одягнений в чудові сукні та костюми. В концерт органічно вписані різні елементи шоу, що робить його барвистими і хвилюючими. На концертах завжди панує атмосфера єднання з музикою - Штраус, Моцарт, Шостакович, Кальман і популярні мелодії різних народів.
Під час свого турне 2008 року музикант виступав на найбільших світових стадіонах, де кожен раз зводилася копія палацу Шенбрунн - віденської резиденції австрійських імператорів.
Разом з Андре Рьё і його оркестром гастролювали також артисти Віденського державного балету (Vienna State Ballet). Але і це не стало межею фантазії музиканта: перед копією палацу заливалися два катка, на яких виступали 60 професійних фігуристів. Картину доповнювали кілька діючих фонтанів і 36 коней, раз у раз вивозили на сцену розкішні екіпажі.
«Андре Рьё - чудовий бізнесмен, - каже колишній юридичний консультант музиканта, Геральд Йонг, - він розуміє, що класичною музикою може насолоджуватися лише обмежене коло людей. Він же хоче повернути цю радість широкому загалу. І створює абсолютно незвичайні шоу з казковими декораціями і костюмами »
ДЖЕРЕЛО
БІЛЬШЕ ПОВНЕ УЯВЛЕННЯ ПРО КОНЦЕРТИ André Rieu ДИВІТЬСЯ ПО ПОСИЛАННЯХ НИЖЧЕ:
- Live in New York - Radio City Music Hall (2007) 2 concerts http://youtu.be/FMWR3hrMO3g
- Amsterdam Arena (2011) full concert http://youtu.be/6xGOh4XcmHU
- Live in Mexico (full concert incl. backstage) HD http://youtu.be/Hsn-dWdayjc

Немає коментарів:

Дописати коментар