понеділок, 12 жовтня 2020 р.

Лучано Паваротті

 12 жовтня 1935 року в італійському місті Модені народився Лучано Паваротті. Італійський співак і один з найбільш відомих виконавців сучасності в світі опери і в області інших музичних жанрів.


Дебют Паваротті відбувся в 1961 році в партії Родольфо в "Богемі". Ця роль визначила успішну кар'єру молодого співака, відкривши для нього двері Ковент-Гардена, Ла Скала і Метрополітен-Опера. Через п'ять років він уже виступив в Ла Скала в "Капулетті і Монтеккі" Белліні. Але тільки партія Тоніо в «Дочки полку» Доніцетті принесла Паваротті міжнародну популярність і титул «Короля верхнього до».
Сонячний тембр голосу Лучано Паваротті одразу впізнають, легкість звуковидобування, чудова техніка, а так само життєрадісність і доброзичливість зробили Паваротті одного з «суперзірок» оперної сцени ХХ століття.

Паваротті - офіційний трейлер (український)

Дивіться фільм «Паваротті» у кінотеатрах «Планета Кіно» з 19 вересня 2019 року.
Жанр: документальний, біографія, музика Режисер: Рон Говард
В ролях: Спайк Лі, Стіві Вандер, Принцеса Діана, Боно, Філ Донаг'ю, Лучано Паваротті
Оперний співак Лучано Паваротті – найвідоміший ліричний тенор минулого століття. Завдяки своїй вокальній майстерності, характерній легкості звучання та індивідуальній світлій манері співу він став суперзіркою. Попри шалену популярність та регулярні виступи, які транслювалися на телебаченні, Паваротті залишався вірним академічній манері співу. Його концерти завжди збирали повні зали, а телеканали змагалися за право транслювати його спів.
Фільм «Паваротті» зняв режисер Рон Говард, дворазовий володар премії Оскар («Ігри розуму» – кращий фільм, кращий режисер). Говард зібрав команду, яка вже не вперше знімає документальні фільми про видатних музикантів сучасності. Попередня їхня робота – «Бітлз: вісім днів на тиждень – роки гастролей». У своєму новому проекті Говард та його колектив використав інтерв’ю, за життя записані із самим Лучано Паваротті. Окрім архівного відео, документальний фільм насичений розповідями людей, які добре знали Маестро та працювали з ним.

Немає коментарів:

Дописати коментар