субота, 16 липня 2022 р.

Як відповісти дітям на питання про війну

 

🇺🇦 Доброго вечора, ми з України.
Важливо спілкуватись з дітьми та пояснювати, що коїться. Ось декілька порад, як на них відповідати на складні запитання.
❓ Питання: Що буде з нашим домом?
✅ Відповіді:
🏘 Ми всі віримо в те, що наш будинок уціліє. Ми попросили друзів, які залишилися, щоб вони приглядали за нашим будинком/помешканням.
🏘 Якщо вже так трапиться, що наш будинок прийме на себе удар і захистить собою (наприклад, як капітан Америка захищає своїм щитом) людей, значить ми побудуємо новий дім відразу після закінчення війни.
🏘 Тут доречна розмова про те, що таке дім. Наприклад, дім — це знайомі речі. Отже, потрібен час, щоб познайомитися з речами навколо тут.
❓ Питання: Я сумую за своїми друзями і не хочу знайомитися з новими!
✅ Відповіді:
🧒 Це нормально, що зараз не хочеться ні з ким знайомитись.
🧒 І зараз, і після закінчення війни потрібні будуть різні друзі. Коли ми знайомимося з новими людьми та однолітками, ми не зраджуємо старих друзів. Навпаки, ми готуємо ґрунт для них — щоб і в них стало більше знайомих і друзів.
🧒 Не варто заводити зараз багато знайомств та одразу з усіма дружити. Достатньо приязних стосунків: просто привітатися, побажати гарного дня, обмінятися кількома жартами й усмішкою.
❓ Питання: Коли закінчиться війна, усе буде як раніше?
Це, мабуть, найскладніше запитання з усіх.
✅ Відповіді:
🇺🇦 Коли закінчиться війна, точно будуть садочки та школи, зустрічі з друзями, уроки та веселі перерви, домашки й морозиво після школи, прогулянки та мандрівки з друзями і рідними.
🇺🇦 Усе, що зруйновано, ми відбудуємо знову так, як буде найкраще для нас. Адже людяність завжди перемагає зло.
Ми переможемо!
Слава Україні 💚

Немає коментарів:

Дописати коментар