суботу, 31 серпня 2019 р.

Вебінар - Музичне мистецтво в сучасній освіті. Частина І

Музичне мистецтво в сучасній освіті. Частина І

Першу частину даного вебінару ми присвячуємо саме сутності музичної освіти та особливу увагу звертаємо на неї з позиції дітей. Так, в першому розділі ми зупинимось на визначенні сучасної музичної освіти, розглянемо основні тенденції її становлення.
Другий розділ вебінару розкриває методичне забезпечення музичної освіти в Україні. Особлива увага звертається на співпрацю батьків та школи в музично-естетичному вихованні дітей, адже саме в родині формується початкове ставлення дитини до оточуючого світу.
Зупинимось на сутності особистісно-орієнтованого підходу до музичного навчання та визначимо значення інтегрованого навчання на уроках музичного мистецтва в початковій школі, адже відомо, що діти молодшого віку краще сприймають інформацію саме в ігровій формі.
Розглянемо основні методи викладання музики в загальноосвітній школі, визначимо роль сучасних мультимедійних засобів у проведенні уроків музичного мистецтва.
Також, зважаючи на емоційну напруженість сьогодення, виділимо важливість використання музики як терапії, яку можна ефективно використовувати в навчально-виховному процесі.
І останнє, розглянемо урок музики зі структурної позиції, як правильно та краще побудувати урок музики, який буде не тільки корисний, але і цікавий учням.
Частина І. Сутність та характеристика сучасної музичної освіти в Україні
1.1.Поняття та завдання музичної освіти
1.2.Сучасні тенденції розвитку професійної музичної освіти
Частина ІІ. Сучасні методики музичного викладання в школі
2.1. Співпраця школи та сім'ї задля розвитку музично-творчих здібностей дитини
2.2. Інтегроване навчання на уроках музики в початковій школі
2.3. Особистісно-орієнтований підхід до музичного навчання
2.4. Методи викладання музики в сучасній школі
2.5. Використання засобів мультимедіа на уроках музичного мистецтва
2.6. Музикотерапія в навчально-виховному процесі
2.7. Проведення музичного уроку в школі



Немає коментарів:

Дописати коментар