неділя, 13 вересня 2020 р.

Щодо організації навчального процесу в умовах COVID-19

Зараз читаю лист
Міністерство освіти і науки України
про неухильне дотримання законодавства щодо організації навчального процесу в умовах COVID-19.
В мене питання: а що це за відкриті погрози керівникам навчальних закладів? Взагалі, а що зробило саме МОН для організації безпечного навчання дітей і праці вчителів, крім того, що «без бою» віддали 4 млд. у фонд корони та понаписували 100500 рекомендацій, які виконати майже нереально?
Директорам шкіл кримінальна відповідальність і 5років? А скільки років для посадовців, що не провели тендери і державні закупівлі навіть елементарних засобів захисту?
Що зробили посадовці цього міністерства для того, щоб ми на 10 день навчання не рахували захворілих вчителів вже майже сотнями?
Про який фейк казав посадовець в прямому ефірі на справедливу критику від
Ivanna Kobernik
про непрофесіоналізм і знецінення всіх проведених реформ в освіті, а також життя і здоров‘я працівників навчальних закладів?
Звісно, директори шкіл же - кіборги! Вони самостійно зможуть виконати всі вимоги цих «листів щастя» без копійки грошей. Вони зможуть захистити всіх працівників навчальних закладів, оточених маленькими дітьми, яким МОН офіційно дозволили не носити захисні маски.
А взагалі ці листописці читають наукові дослідження про COVID-19? Про те, що маска може зменшити ризик тільки в тому випадку, коли ВСІ (і діти будь-якого віку також) будуть їх носити! Про те, що одна маска не захищає на 100% і навіть на їх коробках є напис про це?
А тепер питання до коллег: чи довго ми будемо в образі жертви? Чому вже 10й день всі роблять вигляд що «нєрасслишалівопрос» чи все гаразд?
Нічого не гаразд! На жаль, на державному рівні дороги важливіші за захист здоров’я дітей і дорослих.
Тож пропоную, колеги, нагадати хоча б просто на ФБ, що ми ще здорові (або вже ні) завдяки щасливому випадку...
Зображення може містити: одна або кілька осіб та надворі

Немає коментарів:

Дописати коментар