понеділок, 27 липня 2020 р.

Значить ви не змогли зацікавити!


Віктор Громовий
 Невже нам пропонують стати освітніми пікаперами?!

«Значить ви не змогли зацікавити…», — таку фразу не раз чув кожен вчитель і… кожен пікапер*.
Читаємо заголовки на кшталт:
• Як зацікавити математикою в НУШ.
• Як зацікавити дівчину: 10 правил…
• Жіночий пікап: як зацікавити чоловіка.
Пікапер — це чоловік, який може легко спокусити дівчину. Від англ. pick up — підібрати, підчіпляти. Є і представниці жіночої версії пікапу — динамщиці.
Для когось пікап є захопленням, для когось — спортом, а для когось — філософією усього життя.
До речі, не тільки вчителів запрошують навчитись «зацікавлювати». В Інтернеті є купа запрошень пройти місячні, тижневі чи експрес-курси пікапу. Методика цих курсів в основному базується на книжці Алекса Леслі "Життя без трусів". "Золоті правила" пікапу(будьте на позитиві, знаходьте індивідуальний підхід, робіть компліменти, кажіть лише те, що вона хоче почути, ведіть легку розмову…) аналогічні тим, що пропонуються вчителям.
Marina Hurdish коментує:
Не хочу бути пікапером, нянькою, аніматором, не бажаю нести відповідальність за те, що повинні робити батьки просто тому, що вони є батьками для своїх дітей, а не я. Не вважаю за потрібне багато хвалити дитину за все підряд, хвалити потрібно за Роботу і Зусилля, а не просто щоб сподобатись батькам чи самій дитині. Не люблю, коли перекладають відповідальність, чекають дива і кажуть- не зацікавили... У процесі навчання беруть участь три сторони, а не одна. Часто буває, що батьки просто відокремлюються і спостерігають.
Я працюю Вчителем, але чому від мене вимагають іншого?


40 чертей и одна зеленая муха

P.S. У якості бонусу пропоную мій улюблений бородатий анекдот про "зацікавити".
Неймовірно, але буває й таке... До школу приходить працювати нова вчителька географії, яка щойно закінчила педуніверситет. Починає проводити перший урок, але діти її не слухають, кричать, бісяться…
Учителька не витримує і вся в сльозах вибігає в коридор. Їй назустріч йде директор школи. З'ясовує в чому проблема й каже: ходімо!
Заходять в клас.
Директор:
- Діти! хто з вас може натягнути презерватив на глобус!
- А що таке глобус?
- Ось про це вам і розповість нова вчителька географії.

Немає коментарів:

Дописати коментар