середа, 12 липня 2023 р.

Ситуація із підручниками для 5,6, і 7 класів за програмою НУШ на 2023-2024 навчальний рік

 

⚡️Ситуація із підручниками для 5,6, і 7 класів за програмою НУШ на 2023-2024 навчальний рік!
☝️Цього року все набагато краще, але проблема із повним забезпеченням залишається. За останній рік вдалося
завдяки іноземним друзям і партнерам надрукувати книжки для 5 класу. А саме: 100% потреби таких підручників як математика, українська мова та на 74%«Природничі науки», «Пізнаємо природу» і « Довкілля» . Пріоритетом досі залишається друк підручників з української літератури, історії України, іноземні мови та зарубіжна література на них у бюджеті 2023 року коштів не передбачено, а сума яка потрібна - 722 млн. грн!
☝️Для 6 класу НУШ цього року передбачили видатки в сумі 703 млн.грн. Зазначених коштів вистачить на друк та доставку орієнтовно 4 769 768 підручників. За кошти донорів планують надрукувати підручники з Географії для 6 класу, а також підручники для дітей 6 класу з особливими освітніми потребами, зокрема книжки із збільшеним шрифтом. Також ці підручники переклали на мови національних меншин. Аби повністю закрити питання із підручниками 6 класу потрібно 321 млн.грн.
☝️Найгостріша проблема залишається із пілотним проєктом НУШ у 7 класі. За цією програмою зараз навчаються 8030 учнів, і на жаль, грошей на друк підручників для них немає. Потрібна сума 47 млн. грн.
☝️Також планується виділити кошти для друку підручників інтегрованих курсів кримськотатарською мовою для учнів 5 та 10 класів.
✨У Львові і Львівській області мені вдалося подбати про дітей наших загиблих героїв та дітей ВПО придбавши для них за кошти донорів планшети. Їх вони використовують для навчання і закачування електронних варіантів підручників. Звісно ця кількість недостатня, але з чогось потрібно починати
Сьогодні на засіданні освітнього комітету ВРУ спробуємо напрацювати варіанти виходу із цієї ситуації. Вдячна уряду Фінляндії, Польському інститут, ЮНІСЕФ та Раді Європи, які доклалися до того аби надрукувати базові підручники для українських школярів минулого року.

Немає коментарів:

Дописати коментар