вівторок, 31 березня 2020 р.

До уваги вчителів!!!

🎓👀✍️ щодо поширення фото та відео учнів вдома, котрі навчаються з вчителем дистанційно
*******
Шановні ВЧИТЕЛІ! Не можна записувати або фотографувати відеозв’язок з учнем, котрий знаходиться вдома і поширювати це у публічному просторі!!!
В Україні у відповідності до ч. 1,2 ст. 307 Цивільного кодексу України (далі ЦК) фізична особа може бути знята на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку лише за її згодою. Згода особи на знімання її на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку припускається, якщо зйомки проводяться відкрито на вулиці, на зборах, конференціях, мітингах та інших заходах публічного характеру; знімання фізичної особи на фото-, кіно-, теле- чи відеоплівку, в тому числі таємне, без згоди особи може бути проведене лише у випадках, встановлених законом.
Частинами першою та третьою статті 308 ЦК визначено, що фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи.
*******
а також згідно практики Європейського суду з прав людини публікація фотографії людини у повсякденному житті, під час діяльності суто приватного характеру, заторкує сферу приватного життя , а тому підпадає під застосування статті 8 Конвенції про захист прав людини та оснвоположних свобод ( рішення від 24.06.2004 р. у справі "Ганновер проти Німеччини" (Hannover v. Germany) (заява N 59320/00).

Поширюючи скріншоти з обличчями учнів з відеоконференцій дистанційних занять - вчителі грубо порушують Закон та права дитини
Фотографувати дистанційні заняття учнів вдома вимагає керівництво навчальних закладів для звітності... цікаво, хто ж тоді порушник Законів?

Немає коментарів:

Дописати коментар